Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

Friday, September 21, 2012

i miss this moment

Assalamualaikum semua , salam sejahtera , hahaha , amacam mira boleh dapat internet ? selepas digodam TM wifi punye line , mira berjaya online , hahaha , kalau korang semua nak tahu , mira baru je balik KMP , hari jumaat lepas mira balik rumah sebab ade family gathering , yang best pasal family gathering tu , tak sanga pulak mira , mira ade saudara hensem , hahaha , ok la , tapi hari ni mira tak nak cerita pasal family gathering tu , mira nak cerita pasal bbq dengan semua family belah abah , yes ! semua ! ok , kalau nak tahu , abah ade 8 orang adik beradik , nenek ade 30++ cucu , so , bile semuanye berkumpul , memang havoc gile la kan rumah nenek , muahahah , rindunye saat tu *mukesedih* dah la tak mau cerita banyak , nak share kegembiraan tu dengan gambar .


ok la , disebabkan internet yang tak berapa nak elok ni , upload sikit je la gambar , seriesly mira cakap , mira rindu sangat saat tu , rase macam esok TAK NAK BALIK KMP dah . rindu sangat dekat family , nenek , pakcik and makcik , kalau nak tahu , mira jenis yang rapat dengan semua pakcik makcik , ade je bende yang mira nak kacau ( rindunye T_T ) .


haa ! kat atas ni kire sedara yang paling mira rapat la , mana taknya , dari kecik membesar sama sama , nenek yang jage kitorang mase kecik kecik , ape la mira ni , sampai lupe nak kenalkan , ni name nye zulyani ,  tapi mira panggil ani , hohoh , kalau korang ingat, miraa pernah pos pasal dye , kalau rajin cari la ye , hehehe , ingat lagi , dulu selalu bergaduh dengan ani ni , then sikit sikit mira report kat nenek . ani ni jugak la yang ajar mira solat , oh seat ( nak mencarut tak elok ) ! i miss that moment , ani , ani pernah cakap kat mama kan , " biasala makcik , ira tu study tempat orang , tak pe la makcik , cakap kat ira , ani suruh dye belajar betul betul " , InsyaAllah , mira akan belajar betul betul ek ( sumpah tak tipu , aku menangis mase taip ni ) , paling mira`tersentuh sangat sangat , masa nak balik dah dari rumah nenek , macam biase la kan , salam semua orang , then bile salam mama and babah ani ( parents ani ) masing masing hulur duit and pesan suruh belajar elok elok , at first mase mama ani kasi , dah tolak tapi ambik jugak sebab ingat nak pass kat babah ani nanti , tapi bile salam babah , babah pon hulur duit , that time secare tiba tiba , mira pergi kaat ani then peluk ani , entah kenapa , mira nangis time tu , mira rase tersentuh sangat m semua pesan suruh belajar elok elok tapi mira tak tahu dapat tunaikan ke tak , banyak sangat dugaan yang perlu ira tempuh sepanjang kat KMP ni , kadang tu sampai ira terpikir nak stop dari matrik . ish ape nie ! cerite sedih sedih pulak , mira mira , enough la sedih sedih , kau patot enjoy life kau kat sane , ignore ape yang orangg nak cakap pasal kau , orite mira ? ok la , pergi cerita sedih pulak kat korang , owh ye , ade berita gembira ni , broadband dah ok , so , nanti akan lebih kerap la mira update blog ok ? ok la , bye bye , nak pergi mandi ! balik kelas je terus tidur , haha , Assalamualaikum . owh ye ! kalau ade twitter jom kite follow memfollow jom , this mine , @iramonde .



#saya nangis mase taip entry ni :')


terima kasih membaca , komen pulak jom ?

1 00 cucu kene bebel:

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Imajinasi lebih penting daripada pengetahuan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

© MIRAHASHIME ♥