Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

Wednesday, January 25, 2012

PERUBAHAN , DRASTIK KE ?


Assalamualaikum semua , salam sejahtera and salam blogger . See ? tajuk hari ni agak takut kan ? haha , agak agak la kan , perubahan ape yang aku nak buat ? haish ! korang jangan lak fikir aku nak tukar jantina >.< huish ! tak kan pernah ! sebenarnye , bukan perubahan ape pon , tapi perubahan nie melibatkan my self , so , nak tahu apa yang mira nak ubah ? jom sambung baca lagi :D  

Afraid-afraif-boy-change-clock-favim.com-272539_large

see , ayat dalam picture tu best kan ? " DON'T BE AFRAID OF CHANGE . YOU MAY END UP LOSING SOMETHING GOOD , BUT YOU WILL PROBABLY END UP GAINING SOMETHING BETTER " so , mira dah buat keputusan , mira akan tukar my number phone , and lepas je tukar number phone , i will delete all my social network like FB , TWITTER , FORMSPRING and BLOG . sebab mira buat semua nie ? 

  1. benda nie semua melalikan dan kadang kala boleh merosakkan . 
  2. bukan satu keperluan hidup buat masa sekarang , yang penting is finish my study first . (orang duludulu tak de pon fb semua , boleh je hidup -.- ) 
  3. kadang kadang bende nie semua boleh merosakkan akidah seseorang kalau orang tu , iman dye tak kuat and tempat macam tu , lebih banyak dosa free dari pahala free :)
  4. to get a new life , real life ! tak paham ? padan muka :P
  5. nak berubah demi masa depan , hidup sekarang bukan senang , :)
  6. last , SEMUA ORANG PERLUKAN PERUBAHAN .


mesti ramai yang akan cakap " tapi kalau kat fb lebih ramai kawan " BUT , mereka semua ke yang akan ade time korang semua susah ? bak kata abang taufiq kita " KAWAN mudah dicari , SAHABAT sukar ditemui "
so , for me , tak perlu la ramai ramai kawan kat laman sosial , sebab bukan semua dapat bantu kita nanti . bagi yang kenal mira , surely dyorang akan tanya like this " pakwe amacam ? " ceitt -.- pakwe dulu yang dye tanya -.- hahaha , mira nak ubah diri mira , so , about pakwe or lelaki yang bergelar teman special or what so ever , nie jawapan mira "Andai kau jodohku yang tertulis di Lauh Mahfuz, Allah pasti akan menanamkan rasa kasih dalam hatiku juga hatimu. Itu janji Allah. insyaAllah :') " so , no need to think about that first , kalau mira dah jumpe empunya diri tulang rusuk kiri yang mira pinjam nie , mira pasti akan pulangkan semula :') ok la , so , perubahan yang mira akan buat maybe agak drastik sebab terlalu tiba tiba but this is my decission , mira tetap akan tutup semua acc mira , bila semua tu ? mungkim bila umur mira genap 18 or 19 , ala , lagi berapa hari je pon umur genap 18 :)  , mulakan hidup baru :) wish me luck ye semua :) 



terima kasih membaca , komen pulak jom ?

6 00 cucu kene bebel:

AmyZana said...

wah! ~_~ u did the right thing :]

TaufiqNazli said...

Adik, setiap apa yang adik lakukan adalah bergantung dari kekuatan adik sendiri. Jika adik mampu mambaca beban yang besar, adik dalah orang yang kuat.

Bukan kuat tubuh FIZIKAL tetapi kuat dari segi MENTAL. Bende ini semua tidak melalaikan cuma adik yang salah tanggapan.

Dan mungkin juga sebab adik yang terlalu memikirkan bende2 macam ni. Bagi abang banyak ILMU yang abang dapat dengan lakukan semua ini.

Pengajaran juga membantu abang menjadi lebih dewasa dan maju kehadapan. Mungkin hari ini adik akan beranggapan ia tidak berguna lagi. Tetapi suatu hari nanti adik pasti akan memerlukannya.

Berubah itu adalah bergantung kepada diri sendiri bukan orang lain. Setiap apa yang adik lakukan adalah kehendek adik. Percaya cakap abang, akan banyak manfaat yang adik dapat.

Kalau adik rasa ia melalaikan, kurangkan menggunakannya. Tapi jangan sampai adik nak tutup. Sebab adik akan perlukannya suatu hari nanti. Ingatlah kawan2 yang selalu bertungkus-lumus membantu kita walau bukan dengan wang ringgit.

Mungkin doa yang adik tidak lihat tapi itulah sebenarnya yang memberi kekuatan kepada adik. Apa2 pun, itu keputusan adik dan mungkin adik akan menjadi yang lebih baik dengan cara sebegini. Assalamualaikum....

#panjangnyanukilaninihahahahaah

mirahashime said...

@TaufiqNazli memang betul cakap abang , tapi buat mase sekarang biar la adik tutup dulu semua acc adik sebab bagi adik , lebih banyak keburukan dari kebaikan , and plus my family memang tak suka adik banyak sangat ngan social network , but i know , adik akan ok tanpa semua nie :) memang dulu adik pernah addicted dekat semua nie but now , no more , bagi adik jika betul adik nak belajar , kat luar tu lagi banyak ujian , btw , terim kasih abang , blog nie adik akan buat hanya adik yang can seee , so , if i ready , i wili open it back :) #nakjugakbuatpanjang2 :)

D'ya Marshmello said...

yg penting jadikan hari ni lebih baik dari semalam ;)

http://miss-dya.blogspot.com

susulemakmanis said...

be ur self n berubahlah pada kebaikan

© MIRAHASHIME ♥