Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

Sunday, October 2, 2011

TUTORIAL template like me . .

 


 Assalamualaikum semua , salam sejahtera and salam blogger , hari ni , mira nak buat tuto lagi yang di request oleh cik ain , so , straight to the point ok ? cik ain nie nak template macam mira , macam mane ? ok , tengok blog mira , all background bercantum right ? so , dye nak macam ini , actually , senang sangat , so , ikut je tuto ni ok ? 
first , korang mesti kene log in dulu
 second , pergi ke DESIGN > TEMPLATE DESIGNER ( macam gambar kat bawah )
third , korang pergi ke TEMPLATE > pilih template SIMPLE 

 bile dah klik simple template , korang klik la APPLY TO BLOG and siap !
cop cop ! mesti korang lagi serabut kan ? tetibe background korang tukar pulak , PLAIN pulak tu >.< jangan risau ya , hehe , kalau nak batulkan , tengok tuto ni pulak ok ?  tutorial tukar background cara mudah :)

ok la , selamat mencube ye cik ain :D kalau yang lain nak cube jugak , kalau jadi , tinggal lah komen ye , penat nie tau :D hehehe

terima kasih membaca , komen pulak jom ?

1 00 cucu kene bebel:

AinShaharuddin said...

okay paham dah. tp kan tu die bercantum sekali dgn header. itu yg selalu jadi kalau aku buat. hmm aku nak background cmtu tp x termasuk header. mcm2 cara dh try tp x jadi.

© MIRAHASHIME ♥