Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

Sunday, October 30, 2011

ALHAMDULILLAH , semua nya okay :)


Assalamualaikum semua , salam sejahtera and salam blogger :) see that title ? semuanya okay , ape yang ok ? haha , jom kite mulakan cerita :) 


ok , gambar kat atas nie tak ade kene mengena dengan story kite ok ? hehe , tu just abang saudara , tapi kitorang panggil dye "mamat korean" , HAHAHA , ok , back to story , macam yang korang semua tahu , deepavali baru je lepas and sekolah mira ambil cuti sebanyak 1 minggu , perrgghhh ! lama gila kowt rasa , memang tak belajar la kalau dudk rumah kan ? nasib baik , ade "penyelamat" , heheh , sebenarnya , my BF mintak tolong mira ajarkan dye mathematics , for me , tak kesah la , kita bukan buat benda yang tak elok pon kan , kitorang just study , bila dah plan punye plan , satu masalah pulak timbul , jom tengok sesi menggedik kitorang :D

me : tapi nanti nak study mane ?
him : kat rumah saya je la awak :)
me : tak mau la , nanti susah kan family awak pulak sebab saya boleh datang pagi .
(10minit menunggu)
him : sorry late , saya pergi tanya ibu tadi and ibu cakap datang je la kalau nak  belajar .
me : gullpp ~ 

 so  ,  nak tak nak , kene la datang sebab dah janji nak ajar dye , korang tau tak pukol 8 aku dah ade kat rumah dye , awal gila babeng kan ? tapi , masok rumah dye pukol 8.15 :D , mane tak nye , lutut ni terketar ketar nak masuk rumah dye , bila dah ok sikit , masuk la kan , masuk je terus nampak ayah dye nak pi kerja , pheeww ~ perasaan mase tu Allah je yang tahu :') , so , tunggu dalam 10 minit , mak dye pon turun , ape lagi , terus bangun salam la kan :) *saya kan baik :P   lepas tu , baru je ingat nak  mulakan sesi mentor mentee , tetibe mak dye ajak pergi sarapan dulu , mula mula tu , mira tolak tapi dah kene ajak , pergi jugak la , sementara nak tutup pagar tu , si dye cakap "untungla awak , mak ajak pergi makan sekali , ingat senang ke ?" , hehe , lepas dah siap makan semua , ape lagi , sesi montor mentee pon start , ajar punya ajar , tak sedar jam dah pukol 12.30 , masa tu pulak hari jumaat , so , sebagai lelaki islam , diwajibkan pergi solat jumaat , dalam pukol 1 macam tu dye ang abang dye pergi solat jumaat and tinggal aku sorang sorang with his family :O , naseb baik ade adik kecik dye , boleh la kawan , hehe , mase tengah layan adik dye , nana , tetiba mak dye turun datang dekat , ingat nak marah ke ape , rupanya , mak dye cerita semua rahsia dye mase kecik kecik , hehe , sumpah terkejut sangat mase tu :')  , lepas tu , kitorang pergi lunch same same lagi , after that , study sampai pukol 5 lebih , than balik , balik je rumah terus aku tanya dye , ibu ade cakap pape tak ? nak tau dye cakap ape ?



mase nie rase macam , ALHAMDULILLAH , bende yang paling aku takot kan , aku dapat tangani , aku cuba sedaya upaya untuk jaga tingkah laku and semua la , amin , semuanya ok , and sekarang , mira ngan mak dye dah jadi bestfriend :D , boleh main mesej mesej lagi :) heheh , series , mira sayang sangat family dye :) semua la , ayah , mak , along , kak chik , kak de , nana , and kak ino :) so , mira rasa syukur sangat sangat sebab dapat bantu dye dalam mathematics , and kitorang buat deal , yang kitorang kene dapat A for math :) doakan kitorang  ye ? terima kasih , ok la , tu je story hari ni , kat bawah ni ade sikit pic untuk korang <3 enjoy ye :) 





ok , bye bye semua , owh ye , SPM tak lama lagi , doakan mira ye , insyaAllah , after SPM , mira nak jumpe dengan semua FOLLOWER blog mira nie , bagi yang dah follow and mira tak follow balik , tinggalkan link korang dekat comment entry ni ok ? 

terima kasih membaca , komen pulak jom ?

9 00 cucu kene bebel:

Eyda Dania said...

sweetnye...gud luck tw spm...


ehh!! hp kite sme..=)

mirahashime said...

@Eyda Dania , heee , thanks , good luck jugak :) colour same tak ? heee

Asyura Hanis said...

suka tgk blog mira. ceria. swet lagi tuh ctenye. huhuhu. moga berkekalan. Amin..
follow back yea (:
http://cahayasangpecinta.blogspot.com/

© MIRAHASHIME ♥