Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

Monday, August 22, 2011

entry berbalas tentang isu hina perempuan by mas ahmad safwan

 
assalamualaikum semua , salam sejahtera and salam blogger semua , ok , mira tak nak cakap banyak untuk intro , sebab mira tahu , korang nie kebanyakannye peminat mas ahmad safwan kan ? sampai tengok tajuk ada je nama mas ahmad safwan , teros klik kan ? haha , ok la , kat sini ada ke yang tak kenal mas nie ?
ha , nie la dye mas , blogger jugak ok ! ok , back to topic , tadi , mira ada terbaca entry mas nie , tentang ISU HINA PEREMPUAN dan mas ada tanya  ,ada yang berani buat entry berbalas , first , kat sini , mira tak cakap yang mira berani , cuma mira hanya bagi pandangan mira pulak ok ? secara jujurnya , mira tak terasa pon dengan isu hina menghina nie , malah , mira setuju dengan apa yang blogger blogger lelaki sampaikan , sekarang nie , memang ramai wanita yang bertudung TAPI , cehh , ada tapi la pulok ! tapi , bertudung tu semata mata nak ikut fesyen atau ikhlas kerana ALLAH SWT ? soalan nie memang akan ramai yang hangin , mira tak kesah la , tapi apa yang mira perasan , akhir zaman nie , RAMAI YANG BERTUDUNG TAPI TERLANJANG . tak paham ?
yang nie memang otak kat lutut la kan ? dah pakai mini macam tu , ada hati lagi nak pakai tudung ! haish ! 
macam ni la maksud mira , memang la kita bertudung tapi kalau dah umur 17 tahun pakai baju adik 7 tahun , pakai seluar adik 7 tahun , tak ke terlanjang namanye tu ? yang paling bencinye , bila dah pakai macam tu , angkat sikit nampak itu ini lepas tu bila laki pandang , hangin satu badan ! hey ka cik oi , hang yang pakai gitu , awat hang nak marah bile si jantan usha2 hang ? haish ! satu lagi , pasal posing waktu berganbar , mira mengaku memang mira baru tau maksud bergambar macam tu , bagi yang dah tau lagi lame tu , kenapa korang perlu buat lagi ? saja nak tunjuk kan jantan jantan kat luar tu ? kaum hawa oi , sedarla , kat neraka sana , kaum kite lebih banyak berbanding kaum adam , korang nak tergolong sekali ke ? rasenye , mira jugak pernah buat entry sentap macam nie , SINI  , memang mira perasan , ramai blogger lelaki lebih peka terhadap isu macam nie , kenap blogger perempuan yang lain tak amik port ? sebab takut nanti orang komen " kau tak yah nak cakap banyak kau pon perempuan jugak ! " kalau takut sebab tu , lupa kan la , tak payah heran , kite cuma mengingatkan , yes ! memang mira jugak perempuan tapi kenapa mira sokong  mas ? sebab ada kebenaran dalam kata kata mas :) lagi satu ! hah ? ada lgi ? bukan dah habis ke ? haha , ingat mira nak kutuk perempuan je ? time kutuk lelaki la pulak ! baru la ADIL , apa pulak masalah si lelaki ni ye ?


nampak gambar atas nie ? haish ! kurang pahala puasa aku ! mesti korang dapat agak kan apa kes pulak nie ? SELUAR LONDEH ? haish ! kalau korang cakap korang pakai sebab fesyen , sorry la derr , aku jawab cam nie je " asal kau tak londeh kan je kain pelekat kau sekali masa sembahyang ? "  dah la londeh satu hal , pastu sebok tayang boxer kau yang tak berapa nak lawa tu , tak pasal kitorang yang baik baik nie tercemar penglihatan , bukan nie je , ada lagi tau !

tengok tu , haish , ni satu hal , lelaki dengan skinny , kalau yang perempuan dengan legging , lelaki dengan skinny , haish , korang ni pikir fesyen je kan , cuba pikir yang skinny tu menyusahkan korang , tak caya ? ok , skinny tu dah memang fit fit kaki je kan ? cuba kalau tetiba perot korang buat hal , kan dah payah nak bukak seluar tu , kang tak pasal pasal cirit kat public :D hahaha , jom kite tengok ada lagi tak . .
haha , dah habis la , kire adil la tu kan ? dua dua ada , so , kat sini , mira tetap akan sokong perempuan tapi dalam pada masa yang sama , kita sama sama akan nasihat dyorang , so , nie je la entry berbalas mira untuk mas ahmad safwan :) ok , sekali lagi mira nak cakap , mira bukan nak cakap yang mira nie baik tapi mira hanya tegur , yes ! setiap manusia ada kelemahan amasing masing tapi kita boleh baiki kelemahan tu , ingat tu ok ? bye bye semua

p/s : mira tau mesti akan ramai anon yang datang komen pulak , haish ! hahaha , AGAK AGAK KORANG AKAN ADA ENTRY BERBALAS UNTU ENTRY NIE PULAK KE AR ? hohohoh




terima kasih membaca , komen pulak jom ?

5 00 cucu kene bebel:

n.i.k said...

haha adil2 ;)
tp xde wt camne pun aurat dorg xde la terbukak huhu.

cik Dil said...

lelaki ke pompuan ke, sama jer..pndai2 la tutp aurat yg patut tu.. xpyh nk ckp, pompuan camni, laki cmni..masing2 ada had aurat tsendiri..

kunci locker said...

hahahah...adil2...hahaha...tp kalo laki pki yg skinny tu...no komen..mgkn sbb nk tnjk kaki dorg tak de lemak...hahaha...tp aurat laki ng pompuan tak sama..laki pki skinny tak dosa tp pompuan pki jadah tu..dosa...hahahaha....oh malu aku bila kaum aku pki seluar yg tak sama saiz pinggang dorg...smpi londer nmpk boxer...ish..hampeh..kalo org tgok masa nk p mkn tu mmg ilng trs slera mkn..wakakkaka

opss..terpanjang lak..ppe pn, nice entri ^_^

Noraien said...

hahaha..sokong entry nie..mmg x suka giler lelaki yg pakai seluar londeh nie..menyakitkan mata jer klu tertengok !

alaaah,bak kata mira kan,setiap org x terlepas dr wat kesilapan..

xpelaaa,bersama-sama lah kita menegur yea sesama sendiri.. :D

nice entry ! >_<

Queen F said...

saya alergik betul lelaki pakai seluar londeh, pastu nampak alur tuttt macam pompuan.. pernah kena >.< nak test market ke hapa? tak terliur laa.. -.-' tak suka laki pakai skinny, tak hensem >.< sal pompuan tu pulak, memang nyokong sepenuhnyaa.. realitii.. truth hurts :)

© MIRAHASHIME ♥