Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

Thursday, May 5, 2011

WAHAI KAUM HAWA DAN KAUM ADAM , SILA BACA DAN SETUJU ! ! !



assalamualaikum semua , salam satu Malaysia , salam 1 Blogger . hari ni , mira nak straight to the point je la ok ? entry kali ni , diberi keutamaan untuk kaum hawa so , sila baca ok ? sebelum tu , mungkin ada yang dah tau , tapi mira nak tambah sikit - sikit ok ?

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10 sebab perempuan tak respect lelaki 
 
1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NANTI DULU ! apa - apa pun  kene ingat BUKAN SEMUA LELAKI MACAM TU , ramai lagi lelaki yang baik , peka , gentle kat luar sana tu , and hanya 1/8 lelaki seperti di atas , tengok tu , 1/8 je ok ? sikit sangat orang yang macam tu , and ramai lagi lelaki yang baik . pape pun , mira harap , mira ditemukan dengan lelaki yang baik , InsyaAllah , amin . ok la , if korang semua setuju dengan apa yang mira sampaikan di atas , tinggalkan la komen korang di bawah ye ? trimas bebanyak , sebelum mira undur diri , jom kita terjah blog cantik ni nak ? dia la tuan empuya note di atas , cik pija  :)


PESAN ATOK ,
mira bukan la seorang yang memilih atau pun cerewet , tapi , mira memang REJECT awal - awal lelaki yang HIPOKRIT , bukan apa , kita tak perlu malu dengan diri kita malah kita sepatutnya BANGGA jadi diri sendiri . so , siapa yang bangga jadi diri sendiri tu mai la isi borang . hehehe . ok gurau ! :)

terima kasih membaca , komen pulak jom ?

10 00 cucu kene bebel:

SitiZulaikha :) said...

hee.. stuju sangat2. mintak izin share boleh?

nurul atiqah said...

Serious suka gilaaa :D

mirahashime said...

hye semua , if nak share , minta izin dengan tuan dye ok :) mira pon hanya menyampaikan :)

cikpingu said...

bersetuju dengan jayanya..yahooo!!!

pija ijazati habib said...

salam..sy writer 10 point yg merepek ni..sesape nk share, share je..xpe..share boleh copy paste jgn..thanks.. :)

ladylily said...

sangat lah menyetujuinye . huhu

penat shorty !! said...

hey mira ;) minx izin na share to my blog keyh....i'll credit to you okea...^^

♥ Miesz Nurul ♥ said...

agree dgn yg nih .. hehehe :)
zmn skunk an ..

btw .. folow nurul
http://syagemini.blogspot.com

mirahashime said...

amira radhiah : yup , memang copy paste pown , but tuan dye jugak dah beri kebenaran :3

© MIRAHASHIME ♥