Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Wan Hazel Tutorial

Friday, January 7, 2011

sumpah demi Allah hanya awak yang satu...

assalamualaikum semua..
atok update pagi2 buta bole?
x bole?
atok nk jugak..
hehehehe

atok join contest lagi la..
walaupown atok x tau bole menang ke tak..
tapi x salah kan?
nampak nie?
sapa tau header dari blog mane?
nie larh header abg sudirman kita..
:a:
nk tengok muka abg sudirman kita yang betol?
nie la abg sudirman tu..
okayh larh..
back to topic okayh..
"sumpah demi Allah hanya awak yang satu"
korang marah atok sebab main dengan sumpah?
atok rase x salah sebab ATOK HANYA ADA SORANG JE MAMA DALAM DUNIA NIE
betol kan?
contest yang atok masok nie bout our mom..
so atok akan crita serba sikit bout my mum okayh..?


dis beautiful lady is my lovely mom..puan zainaton binti kamaruddin..hatinya telah dicuri oleh mohd zainal bin othman a.k.a abah ku yang tersayang..sesungguhnya mama saya seorang wanita yang sangat kuat serta tabah..my mom is my idol..i really adore my mom..

"banyak sangat kenangan kita kan mama?yang best..yang x best..suma ira ingat..walaupon pahit bg ira..ira tau mama hanya nak yang terbaik tok anak-anak mama..mama ingat tak mase ira dapat keputusan UPSR dulu..masa tu mama happy sangat sebab ira dapat 5A..ira pown happy sangat mama..sekurang2nya..ira dapat ubah pandangan orang tentang keluarga kita..lepas kejayaan tu..ira salah pilih kawan masa form 1 till now..ira banyak sangat buat mama sedih..mama nangis..ira tau ira dah banyak kecewakan mama..satu2 masalah yang ira buat..ira bukan apa mama..ira rindu nk keluarga kita yang dulu..abah duduk sekali ngn kita..ira tau abah duduk perak sebab nk cari duet tok family kita..tp ira rindu sangat dengan abah..tp ira tau mama kuat..walaupon abah jauh..mama tabah tok besarkan kitorang..mama..mama ingat x masa ira kecewakan mama dulu..?ira betol2 nyesal ma..ira JANJI x kan buat lagi..ira x nk tengok mama nangis lagi..ira sayang sangat dengan mama..ira tau..mama penat besarkan kitorang seorang diri..dengan abah jauh..mama penat kan?sorry ma..ira x banyak bantu mama..ira cuba bantu mama..tp ira buat senyap2..alhamdulillah..keputusan PMR ira dapat naik kan lagi pandangan orang tentang keluarga kita..tp tok dapatkan keputusan tu bukan senang kan ma?mama sampai kene tarik hp ira semata2 nk suruh ira fokus kat study..mula2 tu memang la marah..siap beli fon lain lg..tp..orang cakap aty mak sentiasa betul..memang pun..akhirnya mama dapat tau jugak ira pakai hp walaupown ira pakai senyap2..nakal kan ira nie ma?mesti mama penat jaga ira kan?ira mintak maaf sangat ma..ira janji dengan mama..ira akan buat yang terbaik tok SPM kali nie..ira nk mama bangga..ira nk orang suma ubah tanggapan diorang tentang keluarga kita..ira nk buktikan yang ira pon boleh berjaya walaupon ira hanya sekolah biasa..mama selalu ingatkan ira yang kejayaan bukan terletak di mana kita sekolah..tapi kejayaan hanya akan kita capai atas usaha kita sendiri..ira akan selalu ingat ni mama..ira bersyukur sangat dikurniakan mama..nakal mana pon ira..tapi..bila ira sakit..mama risau sangat..mama akan jaga ira sampai ira sihat..mama ingat x masa ira sakit tengah pagi ary 2?mama sanggup bawak ira g klinik..pusing 1 puchong tok cari klinik 24 jam..terima kasih mama..jasa mama x kan pernah ira lupa..ira akan balas jasa mama..tu janji ira..walaupon dari dasar orang nampak kita seperti anjing dengan kucing..tp bila di rumah..hanya kita yang tau kan ma..mama ingat tak masa kita gurau2 sambil tengok tb..?mama kenekan angah sampai angah nangis..lepas tu mama gelak..comel sangat masa tu..kalau nk crita semua kenangan kita x kan habis kan mama?sebab kita terlalu banyak kenangan..and ira x pernah lupa.."



nie la family yang tersayang and satu2 nya family ku..
x de yang lain and x akan ade sape2 yang dapat gantikan salah seorang dari kami...
"mama..terlalu banyak sangat pengorbanan yang mama dh buat tok kitorang semua..sesungguhnya..mama wanita yang tabah..ira akan bantu mama tahun ni..ira janji ma.."
gambir nie sewaktu mira form 3 or 2..
nie la rumah abah di perak..dis my lovely mom..
ira sayang sangatsangat dengan mama..

"mama..bila ira dk kerja..mama ngan abah x yah kerja tau..ira pulak jaga mama ngan abah..mama ngan abah rehat tau..mama..ira rindu nak pelok mama.."



p/s:yang di blockquote 2 anggap la atok sedang bercakap dengan my mom..tq semua kerana sudi membaca..meleleh air mata nie membuat post kali nie..IRA SAYANG MAMA..!



terima kasih membaca , komen pulak jom ?

6 00 cucu kene bebel:

sudirman said...

tq join contest ni..emm..man yakin masa awak menaip entri ni mesti u ada sebak kan..yer..hanya dia satu didunia ini..sayangi dia selamanya..dah masukkan link blog awak di list contest blog man..tq ye

Syafiq_Elf said...

Waahhh ,, keluarga bahagia ..
Good Luck 4 this contest k .. ^_^"

KyêrulL said...

Semoga Berjaya Untuk Contest Nie ^.~

adan said...

penceritaan yg baik tentang mak awak... bertuah mak awak dapat anak mcm awak.. esok2 bila dah kerja jgn biar mak keje eir..

© MIRAHASHIME ♥